Amstelland, 24 november 2015
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
Media opvoeding 26 november
Mediaopvoeding is niet alleen ‘waarschuwen voor gevaren’ maar ook: laten zien wat wél mag en kan. Een belangrijk rol is hierin weggelegd voor ouders en leerkrachten. Welke apps bijvoorbeeld zijn nou echt ‘geschikt’ voor jongere kinderen? En welke app voor welk kind? En voor in de klas? Een hele klus. En door de bomen zie je het bos ook niet meer.

Pauline Maas, specialist positieve mediaopvoeding bij Bureau Jeugd & Media (opgericht door Justine Pardoen van www.mijnkindonline.nl) vertelt wat we weten uit wetenschappelijk onderzoek. Is dat nou slecht, al die schermpjes? En hoeveel schermtijd is de norm? Dit soort vragen en de verkenning van de app-wereld voor jongere kinderen komen allemaal aan bod tijdens deze interactieve avond. Kaartje kopen? Klik op de link. App-voeding: aan de slag met apps voor kinderen van 3 t/m 8 jaar
Koop een kaartje
Facebook Twitter
Inhoudsopgave
Media opvoeding 26 november
Stellingenposter Week van de Mediawijsheid
Twintig boeken lenen met je schoolpas (en andere voordelen)
Ontluikend programmeren met kleuters
Inspiratiesessie boeken voor leerkrachten
Informatieavond Dyslexie en keuze voortgezet onderwijs 8 december
Met je klas naar de bieb
Monitor
Nationale Voorleeswedstrijd
Voor leerlingen: 65 nieuwe onderwerpen werkstukken en spreekbeurten
 
Stellingenposter Week van de Mediawijsheid
Het thema van de Week van de Mediawijsheid is Media & Respect, met als slogan: Online respect gaat verder dan een like.
Er is een campagneposter met acht stellingen over sociale media beschikbaar. Een mooie manier om met kinderen van basis- en voortgezet onderwijs in gesprek te gaan over je eigen gedrag op sociale media.
Twintig boeken lenen met je schoolpas (en andere voordelen)
Met het bibliotheekabonnement voor scholen kun je steeds 20 boeken voor 3 weken lenen op je schoolpas. Liever 6 weken? De materialen kun je via onze website verlengen! Doe dat samen met je klas op het digibord; mooi voorbeeld voor je leerlingen.
Iedere school mag zoveel abonnementen (à €50,-) afnemen als gewenst. Bij elk abonnement hoort een schoolpas waarop je het hele jaar door 20 boeken kan lenen. Andere voordelen bij elke schoolpas: gratis deelname (2 personen) aan de inspiratiesessies voor leerkrachten, 1 groep gratis bibliotheekles, 1 gratis adviesgesprek.
Lees meer
Facebook Twitter
Ontluikend programmeren met kleuters
Op 13 januari tussen 15-16 uur demonstreren we aan leerkrachten van groepen 1,2 en 3 in bibliotheek Stadsplein het programma rondom Botje Bij; Een robotje waarmee de kinderen spelenderwijs programmeren en ontluikend (gedichten) lezen. Het stimuleren van de verbeelding bij kinderen staat centraal. Meld je aan via educatie@debibliotheekamstelland.nl

Botje Bij (met uitgebreide lesbrief) drie weken in de klas? Vanaf nu te bestellen via onze webshop. Schrijf je snel in want vol is vol.

Bestel in de webshop
Facebook Twitter
Inspiratiesessie boeken voor leerkrachten
Wat is nieuw in jeugdboekenland? Een klein uur vol gevarieerde boekentips voor basisschoolleerlingen. Wat is leuk om (voor) te lezen? En hoe zet je deze boeken in in de klas voor jouw leerlingen?
17 februari 15:00-15:45 uur in bieb Stadsplein
13 april 15:00-15:45 uur in bieb Uithoorn
Gratis voor twee leerkrachten per school. Graag van tevoren aanmelden via educatie@debibliotheekamstelland.nl
Informatieavond Dyslexie en keuze voortgezet onderwijs 8 december
Zet in je nieuwsbrief: Voor ouders en opvoeders! Een informatieve avond over het kiezen van een school. Dinsdagavond 8 december door Beatrijs Brand. Waar moet je op letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen stel je en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk? Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen.
Toegang gratis, wel reserveren
Reserveer kaarten
Facebook Twitter
Met je klas naar de bieb
Bijna alle klassen hebben zich ingeschreven voor een biebbezoek over lezen of media. In school of de bibliotheek. Wil je meer? Je kunt het hele jaar door lessen bestellen via onze webshop. Heb je vragen over de inhoud van het programma? Mail naar Connie Fransen. Vragen of opmerkingen over het rooster? Mail naar Loes Lansdaal. Vragen over het programma voor Voortgezet onderwijs kun je stellen aan Maarten Spaan
Naar de webshop
Facebook Twitter
Monitor
De landelijke Monitor meet jaarlijks het lees- en leengedrag van leerlingen, het leesbevorderend gedrag van leerkrachten en het leesbevorderingsbeleid van scholen; een uitstekende spiegel van het leesklimaat op jouw school. Dit schooljaar vullen 3600 leerlingen en hun leerkrachten op basis- en voortgezet onderwijs in Amstelland deze monitor in. Een goudmijn voor leesbeleid. Meer informatie over de Monitor? Neem contact op met Anne Tijhuis 020 641 4126.
Nationale Voorleeswedstrijd
Wil je meedoen met de Nationale Voorleeswedstrijd? Tot eind november is het nog mogelijk een gratis deelnamepakket aan te vragen op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Het aanmelden van de schoolkampioen kan tot 1 december.
Naar de website van de Nationale Voorleeswedstrijd
Facebook Twitter
Voor leerlingen: 65 nieuwe onderwerpen werkstukken en spreekbeurten
Kinderen hebben vaak een hele kluif aan het vinden van goede informatie voor hun werkstuk of spreekbeurt. De Bibliotheek helpt ze op weg. Op www.bibliotheek.nl/werkstukken vind je 250 onderwerpen met voorgeselecteerde informatie. Daar moet ieder kind iets moois tussen kunnen vinden.
Bekijk de nieuwe onderwerpen
Facebook Twitter
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.