Nieuwsbrief augustus 2013
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

Juist in de bibliotheek is dit najaar veel te beleven. Zo hopen we u te treffen bij de officiële opening door wethouder John Levie van bibliotheek Stadsplein op 1 september. Voor kinderen hebben we in augustus nog een paar leuke workshops en het nieuwe programma Najaar2013 is vanaf 1 augustus ook bekend. Zo hebben we het hele seizoen gevuld met leuke, leerzame en verrassende activiteiten. U leest er meer over in deze nieuwsbrief. Pakt u uw agenda er alvast even bij?
Zomerworkshop Maak je eigen Filmstrip
Hé, dat is leuk! Een unieke fotostrip maken met je mooiste en leukste foto's. Ben je tussen de 8 en 12 jaar en zoek je nog iets leuks om te doen in de vakantie? Kom dan naar de bieb! In deze workshop ga je aan de slag met jouw foto's. Samen maken we er een echt stripverhaal van. Dat doen we online, zo kun je ook thuis het resultaat laten zien. Natuurlijk krijg je ook..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Workshop Scratch (13 t/m 16 jaar)
Ook voor de iets oudere kinderen hebben we weer een gave workshop. Enthousiaste professionals van Appsterdam komen naar de bieb en leren je werken met Scratch, een visuele programmeertaal. Zo maak je makkelijk games, animaties of muziek. Wanneer je Scratch begrijpt, weet je wat programmeren is. De programmeercode bestaat uit..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Roos Lubbers: Parfumproeverij
Geen seizoen zo vol van geur als de zomer! Er is zo veel te vertellen over de fascinerende wereld van geur: achter ieder parfum en ieder parfumhuis zit een verhaal. Praten over parfum is als praten over kunst, en Roos Lubbers (auteur van de parfumgids 2013) kan dat als geen ander. Doe mee met deze proeverij en maak kennis met de mooiste parfumcreaties uit uiteenlopende geurgenres. Neem een kijkje achter de schermen van de parfumindustrie. Geschikt voor man en vrouw, jong en oud, eigenlijk voor iedereen met een neus. Het resultaat van de proeverij is..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Inhoudsopgave
Zomerworkshop Maak je eigen Filmstrip
Workshop Scratch (13 t/m 16 jaar)
Roos Lubbers: Parfumproeverij
Taxatiedag oude boeken
Joost Zwagerman, Kennis is Geluk
Beslist u mee?
Programma Najaar2013 bekend
Agenda
12 augustus Uithoorn
Maak je eigen fotostrip
13 augustus Westwijk
Maak je eigen fotostrip
14 augustus Stadsplein
Maak je eigen fotostrip
15 augustus Aalsmeer
Maak je eigen fotostrip
15 augustus Stadsplein
Scratch, zelf programmeren
21 augustus Stadsplein
Parfumproeverij
24 augustus Aalsmeer
Taxatiedag oude boeken
28 augustus Stadsplein
Joost Zwagerman
Gratis: LuisterBieb app
 
Taxatiedag oude boeken
Alle oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten en prenten zijn deze dag van harte welkom. Taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk neemt voor iedereen persoonlijk de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Hij heeft al meer dan..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Joost Zwagerman, Kennis is Geluk
De veelzijdige Joost Zwagerman komt u verrassen met een lezing in woord én beeld, waarin hij alle informatie onnadrukkelijk verbindt met zijn persoonlijke observaties en herinneringen. Een niet te missen belevenis! Joost Zwagerman is een van de productiefste en meest veelzijdige auteurs van Nederland en heeft een grote belangstelling voor beeldende kunst. Met veel gedrevenheid..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Beslist u mee?
Sinds de (her)opening van de bibliotheek Stadsplein kan iedereen genieten van Design in een wereld van verhalen. Dit is een ruimte in de bibliotheek waar het werk van jonge meubelontwerpers getoond wordt. We laten hiermee de waarde van kunst, creativiteit, verbeeldingskracht en het maakproces zien en verbinden dit uiteraard aan boeken en muziek. Elke drie maanden wordt de ruimte ingericht door een jonge ontwerper. Bent u kunstliefhebber en wilt u meedenken in het inspiratieteam over de toekomstige invulling van deze ruimte? Laat het ons dan voor 10 augustus 2013 weten middels een mailtje met korte motivatie naar info@debibliotheekamstelland.nl o.v.v. motivatieteam. Wie weet is uw keuze de volgende periode te bewonderen voor iedereen!
Programma Najaar2013 bekend
Vanaf 1 augustus is het nieuwe cultureel programma Najaar2013 bekend. In alle bibliotheken kunt u een gedrukt exemplaar ophalen of u kijkt alvast even op onze website welke mooie namen in sept-okt-nov bij ons te gast zijn. Wat dacht u van Douwe Draaisma, Judith Koelemeijer, Marja Pruis, Frank Westerman en Dorine Hermans. Of de vele workshops waaronder iPad-cafe, voorlezen voor baby's, creatief schrijven, socratisch gesprek, schrijfatelier en een filmworkshop. Veel plezier alvast en we verwelkomen u graag in de bibliotheek!
Compleet programma (vanaf 1 augustus)
Facebook Twitter Hyves
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier  als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN