E-ducatie nieuwsbrief mei 2014
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
Nog acht weken en dan is het zomervakantie! Acht volle weken met veel activiteiten in en om school. En natuurlijk de aanloop naar het nieuwe schooljaar. Ons educatieve programma voor schooljaar 14/15 is uit. In deze nieuwsbrief allerlei zaken rondom inschrijving, inhoud en lekker lezen! Vragen? Opmerkingen? Mail ons!
Nieuws! De Bibliotheek op school start in Uithoorn
Aankomend schooljaar starten bijna alle Uithoornse basisscholen met de Bibliotheek op school. Samen zorgen we met de gemeente en scholen ervoor dat leesbevordering, leesbeleid en collectie hoog op alle agenda’s komt. De scholen krijgen structurele ondersteuning in de vorm van een Leesconsulent. Wil je meer informatie over dit succesvolle educatieve concept de Bibliotheek op school? Bel met Anne Tijhuis 020 641 41 26.
Facebook Twitter
Inschrijven Educatief Programma 13/14
Belangrijk!! Onze webshop met de lessen voor volgend jaar is open voor inschrijving voor het nieuwe programma 14/15. Als je inschrijft voor 22 mei ontvang je gegarandeerd het rooster vóór de zomervakantie. Makkelijk voor de planning voor aankomend schooljaar. Wil je meer info? Neem gerust contact met ons op! Bel 020 641 41 26 of mail ons.
Facebook Twitter
Inhoudsopgave
Nieuws! De Bibliotheek op school start in Uithoorn
Inschrijven Educatief Programma 13/14
Naar de bieb!
LeesPlezier op school
MediaWijs!
Kinderboekenweek collecties bestellen
Annie M.G. Schmidtweek
Lettergebakjes
Maand van het spannende boek
De zomer komt er aan
Tablets voor jonge kinderen
Spannende boeken, tips!
Educatieve links
In de zomervakantie
 
Naar de bieb!
Voor alle lessen binnen deze leerlijn komen jullie naar de bibliotheek. Van proeven tot bakken, van speuren in de bieb voor buitenaardse wezens tot reizen door Europa. Ook dit jaar ervaren jullie leerlingen al het mooi van de bibliotheek op z’n best!
Facebook Twitter
LeesPlezier op school
Voor alle lessen binnen deze leerlijn komen wij bij jou in de groep. Van poëzie tot sport, van kunstboeken tot juryboeken. Leerlingen krijgen plezier in lezen van verschillende soorten boeken.
Facebook Twitter
MediaWijs!
Deze lessen voor groep 4 tot en met 8 geven we op school of in de bibliotheek. Van je start op internet, je eigen identiteit tot het herkennen van reclame. Voor groep 8 een les over cyberpesten.
Facebook Twitter
Kinderboekenweek collecties bestellen
Thema van de Kinderboekenweek 2014 is Feest! Wil je ondersteunende collecties? Vraag voor 22 mei je collecties voor de Kinderboekenweek aan. Prijs per collectie € 32,50. Geef zo precies mogelijk aan wat je wilt en voor welke groepen.
Annie M.G. Schmidtweek
Van 14 t/m 24 mei is het Annie MG Schmidt week. Het thema van deze week is: Pluk van de Petteflet. Voor meer informatie, klik HIER om naar de officiële website te gaan.
Facebook Twitter
Lettergebakjes
Afgelopen periode zijn veel groepen 3 naar de bieb gekomen om de prachtigste woorden te bakken. Het Koekboek van Vos en Haas was smullen voor jong en oud! Dank voor het invullen van de evaluatieformulieren.
Facebook Twitter
Maand van het spannende boek
Juni is de maand van het spannende boek. Gericht op volwassenen, maar ook voor de jeugd zijn er zoveel spannende, leuke boeken te vinden. Onderaan deze nieuwsbrief staan enkele aanraders.
De zomer komt er aan
Het zomerprogramma van de Bibliotheek Amstelland is uit! Boordevol leuke activiteiten voor kinderen; van graffiti 3D letters en striptekenen.
Klik hier voor het complete programma
Facebook Twitter
Tablets voor jonge kinderen
Tablets en jonge kinderen. Een goede combinatie? We weten het nog niet. Lees dit artikel. Hoe denk jij erover?
Facebook Twitter
Spannende boeken, tips!

Vanaf 4 jaar: Het boekenliefje, Helen Docherty. Op een avond zijn alle boeken uit de holletjes verdwenen…
Ook in de bieb

Vanaf 8 jaar: Op en top Ellie en Nellie, Rindert Kromhout. De drakerige tweeling Ellie en Nellie beleven een spannend avontuur in Italië.
Ook in de bieb

Vanaf 15 jaar: Mist, Martine Kamphuis. Tijdens de Maand van het Spannende boek organiseert de bibliotheek een Thrillerpitch

Educatieve links
Gynzy Kidsweek : Het laatste nieuws uit Nederland en de wereld bespreken met Gynzy.
Internetwijzer-bao.nl : Overzicht van links en zoeken op onderwerp. Een handige startpagina.
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.