de Bibliotheek Amstelland
Nieuwsbrief
Boekenweekspecial
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

De bibliotheek organiseert in nauwe samenwerking met partners twee fantastische activiteiten tijdens de komende Boekenweek. Op 16 maart komt Tommy Wieringa en op 19 maart komen maar liefst vier auteurs en één interviewer naar de bibliotheek. Natuurlijk het cadeau voor trouwe leden, een aanbieding voor nieuwe leden en u kunt uw schrijverstalent laten spreken. Wie weet wordt u verhaal als e-book uitgegeven! Lees er alles over in deze nieuwsbrief, veel plezier!
Cadeau voor leden
Exclusief tijdens de Boekenweek van 16 tot 24 maart ligt er in onze bibliotheken een uniek cadeau klaar voor onze trouwe leden: de verhalenbundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Nu al een collector's item met nog nooit gepubliceerde feiten over schrijvers, tv-persoonlijkheden, artiesten en andere coryfeeën. Naast verhalen bevat de bundel een arsenaal aan persoonlijke ontboezemingen van bekende landgenoten over bijzondere momenten uit hun leven. In de vorm van brieven, betogen en gedichten. De bundel is daarmee een bonte verzameling van mooie, gênante, kwetsbare en vrolijke herinneringen.
Inhoudsopgave
Cadeau voor leden
Tommy Wieringa
Proza van Nu! Vier auteurs, één interviewer
Boekenweekmagazine
Gebruik uw schrijftalent
Voor nieuwe leden
Agenda
16 maart tot 24 maart
Boekenweek
16 maart Aalsmeer
Tommy Wieringa in de Oude Veiling
19 maart Stadsplein
Proza van Nu! 4 auteurs, 1 interviewer
Klik hier voor ons Voorjaarsprogramma
 
Tommy Wieringa
Op 16 maart krijgt u de unieke gelegenheid om de auteur, van o.a. Joe Speedboot, Tommy Wieringa te ontmoeten. In de Oude Veiling in Aalsmeer geeft hij een lezing over zijn recente roman Dit zijn de namen. De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland in nauwe samenwerking met KCA en Boekhuis Aalsmeer. In Dit zijn de namen weet Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met humor en wijsheid te verbinden aan de grote thema's als immigratie en de vraag naar wie wij zijn.'Een monumentale roman', aldus de Volkskrant.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Proza van Nu! Vier auteurs, één interviewer
Vier auteurs die allemaal een groter publiek verdienen. Of eerder nog; een veel groter publiek verdient deze vier auteurs! In samenwerking met Libris Venstra organiseert de bibliotheek op 19 maart een evenement om trots op te zijn met de auteurs Shira Keller (M.), Henk Rijks (Incognito), Alex Boogers (Alle dingen zijn schitterend) en Murat Isik (Verloren grond). Interviewer Maarten Dessing zorgt voor een boeiend gesprek en zal het eerste kwartier...
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Boekenweekmagazine
Het Magazine van dit jaar is nét even verrassender dan anders. In deze editie wijzen bekende Nederlanders de weg in het uitgebreide overzicht van Boekenweektitels, door te vertellen wat hun persoonlijke favorieten zijn. Bovendien geeft het magazine een kijkje achter de schermen in de vorm van een interview met Kees van Kooten. In dit interview zal hij uitgebreid ingaan op het schrijven van het Boekenweekgeschenk. Daarnaast is er ook nog een exclusieve bijdrage van de auteur van het Boekenweekessay Nelleke Noordervliet. Kortom, een regelrecht bewaarnummer. Zoland de voorraad strekt.
Gebruik uw schrijftalent
Doe mee aan deze unieke schrijfwedstrijd. Schrijf uw persoonlijk of biografisch verhaal gekoppeld aan het thema van de Boekenweek: Gouden tijden, zwarte bladzijden. Wie weet wordt uw verhaal opgenomen in een e-book-uitgave dat vervolgens aan alle bibliotheken beschikbaar wordt gesteld. De wedstrijd gaat op vrijdag 1 maart van start en loopt tot en met zondag 7 april. Vervolgens zal niemand minder dan schrijver en programmamaker Abdelkader Benali uit alle verhalen een selectie van 25 verhalen maken die uiteindelijk het e-book zullen vormen. Om het geheel nog fraaier te maken..
lees verder
Facebook Twitter Hyves
Voor nieuwe leden
Kent u iemand die lid wil worden van de bibliotheek? De Boekenweek is dit jaar een mooi moment om dat te doen. Volwassenen die tijdens de Boekenweek een abonnement afsluiten bij de bibliotheek krijgen maar liefst 3 cadeaus: Een Boekenbon nieuwe stijl, ter waarde van € 5,-. Een voucher waarmee het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten opgehaald kan worden in de boekwinkel en namens de NS een dag gratis reizen met het Geschenk op zondag 24 maart.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN