Amstelland, 11 januari 2016
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
Wij wensen jou een mooi en gelukkig 2016
2016 is het Jaar van het boek! Wees trots, vier het boek, zeg het voort! Een jaar vol activiteiten rondom boeken en leesplezier. In het hele land wordt door het jaar heen van alles georganiseerd om boeken in het zonnetje te zetten.

Speciaal voor het basisonderwijs worden twee grote wedstrijden georganiseerd: Help de Kinderboekenambassadeur voor de bovenbouw en de schrijfwedstrijd Schrijf een boek af voor alle groepen van het primair onderwijs. We houden jullie op de hoogte.
Inhoudsopgave
Wij wensen jou een mooi en gelukkig 2016
PoëzieWeek
Amstellandse Kinderjury
Van tekst naar PDF in dyslexielettertype
Inspiratiesessie boeken voor leerkrachten
Creatieve Serieuze Uitdaging voor groep 8 (na de CITO?)
Digibord-les Techniek voor de toekomst
Workshop Korte verhalen schrijven (VO)
LeesTIPS voor in de klas
 
PoëzieWeek
Donderdag 28 januari 2016 begint de Poëzieweek met de gedichtendag. Een mooi moment om in jouw klas met poëzie aan de slag te gaan. Met de gratis grandioze lestips voor basis- én voortgezet onderwijs! Kijk op de website van de Poëzieweek

Boekentip:
In een slootje ben ik een bootje. Een boek voor kleuters vol poëzieraadsels van Klaas Verplancke en Bette Westera. De illustraties lichten een tipje van de sluier op.
Een heerlijk boek vol poëzie voor groep 8 en brugklas: Het vonkt in mij van Mieke van Hooft.
Amstellandse Kinderjury
Alle kinderen van 9 jaar en ouder kunnen in januari weer meedoen met de Amstellandse Kinderjury. We hebben de leukste boeken uitgezocht om te lezen. De jury komt drie keer bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten gaan ze speed-boek-daten, krijgen tips over het beoordelen van boeken en praten met elkaar over de verhalen.Ieder maakt een eigen top 3.

Natuurlijk komt er weer een spetterende slotbijeenkomst met een beroemde schrijver. Kinderen kunnen zich aanmelden voor 20 januari 2016.
Van tekst naar PDF in dyslexielettertype
Een speciale website waarop ingevoerde tekst omgezet wordt naar het dyslexielettertype. Harm Hofstede heeft deze website ontwikkeld. Wanneer je een tekst typt of plakt in het daarvoor bestemde vak, wordt die vervolgens met twee klikken omgezet in een PDF-bestand in het dyslexielettertype.
Inspiratiesessie boeken voor leerkrachten
Vind je het lastig om bij te houden wat jouw klas graag leest of zou kunnen lezen? Wij praten je bij. Een klein uur vol gevarieerde boekentips voor alle basisschoolleerlingen. Wat is leuk om (voor) te lezen? Hoe krijg ik mijn klas aan het lezen?

17 februari 15:00-15:45 uur in bieb Stadsplein
13 april 15:00-15:45 uur in bieb Uithoorn

Gratis voor twee leerkrachten per school. Graag van tevoren aanmelden
Creatieve Serieuze Uitdaging voor groep 8 (na de CITO?)
De bibliotheek daagt de klas uit om tachtig opdrachten uit te voeren binnen een afgesproken tijd. (maximaal 4 weken). Dit is niet zo maar een spelletje, dit is bloedserieus! Beide partijen tekenen een heus contract en de verliezer levert een tegenprestatie. Wie durft de uitdaging met de bibliotheek aan te gaan?
hier wil ik meer over weten
Facebook Twitter
Digibord-les Techniek voor de toekomst
Digibord-les voor kinderen vanaf 10 jaar. Aan bod komen o.a. 3D-printen, 3D-tekenen, Minecraft, duurzaamheid en robottechnologie. Hoe ziet de wereld van de toekomst eruit? Welke rol speelt nieuwe techniek hierin?

De les bevat twaalf opdrachten en volop inspiratie om kinderen zelf aan de slag te laten gaan! Hoe ziet de toekomstige wereld eruit als jij het mag zeggen?
neem een kijkje
Facebook Twitter
Workshop Korte verhalen schrijven (VO)
90 leerlingen van het Amstelveen College waren in de bieb voor een workshop korte verhalen schrijven. Niemand minder dan ’de koningin van het korte verhaal’ Sanneke van Hassel verzorgde deze workshop. Zij gaf leerlingen van vijf VWO tips en trucs over het schrijven van korte verhalen. De leerlingen gingen..
lees verder
Facebook Twitter
LeesTIPS voor in de klas
Onder de button TIPS bovenaan deze nieuwsbrief vind je steeds weer verse leestips voor jouw leerlingen. Tip met deze tips: zet ze in je nieuwsbrief aan de ouders :-)
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.