17 april 2014
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

Nog een kleine week en het is Koningsdag. U komt toch ook naar het Stadsplein? Dan ziet u ook hoe de bibliotheek onze koning de Wereldbril laat ervaren... In mei hebben we weer een mooi programma voor jong en oud. Iets leuks voor de kinderen in de meivakantie? Op zoek naar iets nieuws? U leest er alles over in deze nieuwsbrief.
Meivakantie: Schilderen in bieb Uithoorn
Op dinsdag 29 april kun je in de bibliotheek Uithoorn komen luisteren naar een Braziliaans verhaal en je eigen schilderij maken. Het schilderen is onder begeleiding van Corrie Eeltink (Atelier Penseelstreek). Een leuke activiteit waarbij je leert een eigen kunstwerk te maken. Zit je in groep 5,6,7 of 8 en wil je ook een mooi schilderij maken dat je mee mag nemen naar huis? Meld je dan hier aan.
Inhoudsopgave
Meivakantie: Schilderen in bieb Uithoorn
Workshop: Stop-motion animatie voor kinderen
Workshop: Scratch
Nieuwe lichting jonge ontwerpers
Begin het weekend goed..
Voorlezen aan je baby
Concertlezing: Revolutie in muziek
Betoverende heemparken
De Losse Leeskring: Grensland
Nieuw! Zomerschool
Pressreader
Workshop: Stop-motion animatie voor kinderen
Met stop-motion animatie kun je alles laten bewegen en de meest fantastische verhalen vertellen. Teken bijvoorbeeld jouw helden en breng je lievelingsboek tot leven. Of laat je favoriete speelgoed spannende avonturen beleven. En na afloop mailen we je natuurlijk het resultaat zodat je iedereen jouw mooie film kunt laten zien.
lees meer
Facebook Twitter
Workshop: Scratch
Wegens succes herhaald!
Enthousiaste professionals van Appsterdam leren je vandaag werken met Scratch, een visuele programmeertaal. De programmeercode bestaat uit puzzelstukjes, waarmee je een programma als het ware in elkaar legt. Zo maak je makkelijk games, animaties of muziek.
lees meer
Facebook Twitter
Nieuwe lichting jonge ontwerpers
Van 7 mei t/m eind juli laat de nieuwste lichting studenten van de HKU zien wat zij verstaan onder Dutch Design. Een overkoepelend thema zal alle productontwerpen met elkaar verbinden. De eerste keer dat deze jonge ontwerpers hun werk in het openbaar tonen!
lees meer
Facebook Twitter
Begin het weekend goed..
...met de literaire ontdekking.Een nieuw initiatief van de bibliotheek en boekhandel Venstra. Beginnende auteurs die een groot publiek verdienen staan centraal in de literaire ontdekking. Interviewer Rutger Martens trapt op 9 mei af en interviewt Onno Wesseling en Bertram Koeleman. Welke boeken hebben zij geschreven en waar gaan deze over. Een verkenning dus eigenlijk van hun (voor veel lezers nog onbekende) oeuvre.
lees meer
Facebook Twitter
Voorlezen aan je baby
Sinds dit jaar is in alle Amstelland-bibliotheken een collectie voor baby’s te leen, de zogenaamde Boekstart-collectie. Maar welk soort boek past bij welke ontwikkelingsfase van mijn baby? We weten inmiddels dat voorlezen van groot belang is voor onze kinderen. Maar hoe zinvol is voorlezen aan kinderen jonger dan een jaar?
lees meer
Facebook Twitter
Concertlezing: Revolutie in muziek
Een eeuw geleden werd de Europese muziekwereld op zijn kop gezet door een aantal componisten die de bombastische gevoelsuitingen van de Romantiek de rug wilde toekeren, en op zoek ging naar een nieuwe muzikale taal. Anton Furnée vertelt u deze avond niet alleen over de revolutie in de muziek van de jaren ‘10 van de twintigste eeuw, maar hij speelt de muziek ook voor u op de piano.
lees meer
Facebook Twitter
Betoverende heemparken
Wist u dat de Amstelveense heemparken een rijksmonument zijn? Walter Busse, medewerker heemgroen van de Gemeente Amstelveen vertelt u vanavond aan de hand van de mooiste afbeeldingen alles over deze prachtige parken: De Braak, het Dr. Koos Landwehrpark en het Dr. Jac. P. Thijssepark.
lees meer
Facebook Twitter
De Losse Leeskring: Grensland
Zin om met andere geïnteresseerde lezers te praten over een goede roman? Geen gelegenheid om u voor meerdere data vast te leggen? Kom dan naar de Losse Leeskring. Dit keer staat het boek Grensland centraal, verschenen op 14 maart 2014.
lees meer
Facebook Twitter
Nieuw! Zomerschool
De bieb heeft iets nieuws: Zomerschool. Tijdens de zomervakantie kun je 4 dagen lang op ontdekkingstocht in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Doe deze zomer mee met het Madprogramma van de Mad Science vakantieschool. Ontdek iedere dag een nieuw thema en ga ermee aan de slag. Zelf putty en slijm maken, bliksem opwekken, je eigen ecosysteem maken – we bouwen zelfs een heuse raketkar... hou onze website en de Nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.
Pressreader
PressReader is dé mobiele app van PressDisplay waarmee bibliotheekbezoekers nu ook de kranten op hun eigen mobiele device kunnen lezen. Met de online krantenkiosk PressDisplay hebben leden in Aalsmeer, Stadsplein en Uithoorn toegang tot een aanbod van kranten uit de hele wereld. Interessant voor anderstaligen, studenten/jongeren die onderzoek doen en actuele artikelen zoeken en veellezers van kranten.
lees meer
Facebook Twitter
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier  als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN