Nieuwsbrief september 2013
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

In deze nieuwsbrief aandacht voor het nieuwe culturele programma. De maanden september, oktober en november zijn weer ingevuld met prachtige en boeiende evenementen. Ook aandacht voor de officiële opening van het pand aan het Stadsplein 102. De Kunstuitleen, Venstra en de Bibliotheek worden op 1 september officieel geopend door wethouder John Levie. Van 12.00 tot 17.00 op alle verdiepingen leuke, leerzame en spannende festiviteiten; u komt toch ook?
1 september officiële opening
Zondag 1 september is de feestelijke officiële opening van zowel Galerie Kunstuitleen Amstelveen, de Bibliotheek Amstelland als boekhandel Venstra. Sinds 15 juni gezamenlijk gevestigd aan het compleet vernieuwde Stadsplein 102. Vanaf 12.00 uur gaan de deuren open en tot 17.00 uur is er op elke verdieping van alles te doen. Wethouder John Levie zal om 14.00 uur de officiële opening verrichten.
Kijk hier voor het programma
Facebook Twitter Hyves
Voorlezen aan baby's
Voorlezen: zo langzamerhand weten we allemaal dat dat van groot belang is voor onze kinderen. Maar voorlezen aan kinderen jonger dan een jaar, is dat eigenlijk wel zinvol? En als je wilt voorlezen, hoe doe je dat dan op een goede manier? Een leuke ochtend vol informatie, afgewisseld met voorlezen aan de aanwezige baby's, spelletjes en gezellig kletsen. Op twee locaties, 11 en 13 september in Amstelveen en Aalsmeer.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Kinderkoks: workshop pasta maken
14 September, tijdens Amstelveen Culinair (van 13 t/m 15 september), vindt op het Stadshart de opening plaats van het culturele seizoen in Amstelveen. Hou je van koken? Da is dan helemaal mooi! Want behalve dat je kan genieten van Amstelveen Culinair kun je ook zelf leren pasta koken in de bieb. Dat wordt dus smullen!
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Een leven lang leren
In de bibliotheek nemen we het gezegde ‘Je bent nooit te oud om te leren’ heel serieus! De bibliotheek denkt namelijk zowel aan de allerkleinsten als aan ouderen en aan iedereen daar tussenin. Door een leven lang te leren worden uw kansen op de arbeidsmarkt vergroot en blijft u zich ontwikkelen. De bibliotheek biedt u de mogelijkheden! Kijk naast de 'gewone' collectie bijvoorbeeld ook eens bij de uitgebreide collectie management en marketing boeken..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Inhoudsopgave
1 september officiële opening
Voorlezen aan baby's
Kinderkoks: workshop pasta maken
Een leven lang leren
Dutch design in een wereld van verhalen
iPad cafe voor beginners
Macho's en mietjes in Artis
Cursus Creatief Schrijven 1
Judith Koelemeijer: Hemelvaart
Socratisch gesprek
28 aug: Kennis is geluk
Agenda
1 september Stadsplein
Officiële opening
11 september Stadsplein
Babyvoorlezen 6-9 maanden
13 september Aalsmeer
Babyvoorlezen 9-12 maanden
14 september Stadsplein
Kinderkoks - workshop pasta maken
16 september Stadsplein
Start 2e Dutch Design
20 september Stadsplein
iPad café voor beginnende iPad gebruikers
21 september Stadsplein
Familielezing: macho's en mietjes in Artis
25 september Stadsplein
start cursus Creatief Schrijven
26 september Uithoorn
Judith Koelemeijer: Hemelvaart
27 september Stadsplein
start socratisch gesprek in 3 delen
 
Dutch design in een wereld van verhalen
In de bibliotheek aan het Stadsplein wordt elke 3 maanden een ‘ruimte met een verhaal’ ingericht door een jonge ontwerper. Sven Lamme beet het spits af, nu is de beurt aan de volgende ontwerper. Samen met een speciale gast zal deze ontwerper u mee nemen naar het verhaal achter de ontwerpen. Hou onze website in de gaten voor de exacte datum. Dutch Design in een wereld van verhalen start vanaf maandag 16 september.
iPad cafe voor beginners
Speciaal voor beginnende iPad gebruikers: iPad café. Deskundige bibliotheekmedewerkers helpen u op weg met uw iPad. U wordt dankzij uitleg en oefeningen snel een stuk wijzer. En uiteraard mag u alle vragen stellen die u kunt bedenken! Een drankje is bij de toegangsprijs inbegrepen. Neemt u uw eigen iPad mee?
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Macho's en mietjes in Artis
In deze familielezing zal Artis-bioloog Charlotte Vermeulen vertellen over bijzondere Artis-verhalen. Aan de hand van foto's en films neemt zij u mee langs 175 jaar Artis. Over macho's, mietjes en matriarchen in het dierenrijk. En natuurlijk over Artis en haar rijke historie. Als je er ook maar één keer bent geweest, dan weet je het: dit is de mooiste tuin van Nederland.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Cursus Creatief Schrijven 1
Hetty Kleinloog geeft ook dit seizoen weer de populaire cursus Creatief Schrijven 1. In deze basiscursus van zeven lessen wordt de schrijver in u wakker geschud en leert u op inspirerende wijze de ambachtelijke kant van het schrijversvak. Door middel van praktische opdrachten en feedback zet u uw ervaringen of fantasie op papier.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Judith Koelemeijer: Hemelvaart
Hemelvaart. Op zoek naar een verloren vriendin is het nieuwe boek van Judith Koelemeijer. In dit autobiografische boek ontrafelt ze een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd. Zomer 1985: zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Het leven lijkt één grote belofte – totdat de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze terug naar huis.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Socratisch gesprek
Hella van den Elshout zorgt voor een boeiende workshop in drie delen. Hierin combineert u de filosofische ambachten van Aristoteles en Socrates. U leest passages uit de vertaling van de Ethica van de filosoof Aristoteles. En het blijft niet bij lezen alleen: u gaat zelf filosoferen via een socratisch gesprek. Dit doen we vanuit het motto van de filosoof Socrates: ‘Een inzicht verwerf je niet door het voorgeschoteld te krijgen, maar alleen door er zelf over na te denken’.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier  als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN