de Bibliotheek Amstelland
Nieuwsbrief
Oktober 2012
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

Een volle oktobermaand met de Kinderboekenweek, Monet in Nederland, herfstvakantie-workshops, Dag van de Dialoog (1 nov) en meer. U leest er alles over in deze nieuwsbrief. Heeft u een Facebook account? Kijk dan ook eens op onze pagina en het zou mooi zijn als u dan ook op het bekende duimpje klikt. Bij voorbaat dank en veel leesplezier!
Krassen krassen krassen!
Tijdens de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek ‘Hallo Wereld!-krassen’. Spannend en leerzaam want ze leren er een aardig mondje buitenlands mee. Met twee dezelfde open gekraste vakjes, winnen ze een prijs. Krassen maar!
Lees meer
Facebook Twitter Hyves
Een wereld aan kinderboeken
De bibliotheek staat vol met kinderboeken. Maar waar te beginnen? In de Kinderboekenkrant staan interviews met schrijvers en lezers, columns en heel veel boekentips! Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ook de Kinderboekenkrant haalt u in uw bibliotheek!
Monet in Nederland - Bureau Boeiend
Amsterdam door de ogen van Monet.
Houdt u van het impressionisme? Mis deze prachtige lezing dan niet! Claude Monet reisde meerdere keren naar Nederland en legde hier de Amsterdamse binnenstad en de Zaanstreek vast: plekken die nu veelal verdwenen zijn. U volgt zijn ontwikkeling als schilder en reist naar onze hoofdstad uit de jaren 1870.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Bieb en Bijbel
Nieuw in de bibliotheek:Bieb eb Bijbel.Voor mensen die kennis willen maken met de bijbelse verhalen, mensen die geboeid zijn door bijbelse verhalen en die graag wat meer ‘achtergrond’ horen en mensen die het leuk vinden om teksten te lezen met anderen (waarbij je iets hoort van wat anderen denken en voelen).
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Inhoudsopgave
Krassen krassen krassen!
Een wereld aan kinderboeken
Monet in Nederland - Bureau Boeiend
Bieb en Bijbel
Leeskring Spaans, iets voor u?
Dag van de Dialoog
Herfstvakantie - maak je eigen magazine
Aalsmeer Marktstraat
Musea online
Programma oktober en november 2012
Vacature Raad van Toezicht
Agenda
06 oktober Spekkie en Sproet
Uithoorn
13 oktober En de groeten van Haas!
Stadsplein
17 oktober Overal Adam en Eva
Stadsplein - Mineke Schipper
23 oktober Herfstvakantie
Westwijk Workshop Maak je eigen magazine
24 oktober Herfstvakantie
Stadsplein Workshop Maak je eigen magazine
25 oktober Herfstvakantie
Uithoorn Workshop Maak je eigen magazine
02 november Ad van Liempt
de Oude Veiling Aalsmeer
04 november Monet in Nederland
door Bureau Boeiend
 
Leeskring Spaans, iets voor u?
Leest u graag Spaanse en/of Zuid-Amerikaanse literatuur in de Spaanse taal? Heeft u interesse in de achtergronden en lijkt het u leuk om met elkaar in gesprek te gaan (in het Nederlands) over de onderwerpen die hierin aan bod komen?
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Dag van de Dialoog
Onder het motto ‘Echte mensen, echte verhalen’ organiseert Nederland in Dialoog dit jaar voor de vijfde keer De Nationale Week van de Dialoog. Meer dan 20.000 mensen gaan in heel Nederland aan tafel met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving voor een goed gesprek. In Amstelveen vindt de Dag van de Dialoog plaats op donderdag 1 november. Het thema dit jaar is: Crisis, wat kun je ermee? Een thema dat speelt in Nederland. Een mooie gelegenheid om met elkaar kennis, ervaringen en inspiratie uit te wisselen. Vindt u het leuk om bij ons aan te schuiven en hierover mee te praten, meldt u dan aan bij: h.deinema@amstelland-bibliotheken.nl14.00 uur - 16.00 uur. Bibliotheek Stadsplein. Toegang gratis- wel van te voren aanmelden.
meer info
Facebook Twitter Hyves
Herfstvakantie - maak je eigen magazine
Tijdens deze herfstvakantie-workshop op 23, 24 of 25 oktober leer je hoe je heel snel en gemakkelijk een tijdschrift maakt op de computer. Je kunt bijvoorbeeld een tijdschrift maken over je favoriete boek of schrijver, of over jouw sport. Of misschien maak jij wel een eigen Geronimo Stilton tijdschrift! In de bibliotheek ga je eerst zoeken naar informatie. Vervolgens ga je daar een mooi tijdschrift van maken. Jouw tijdschrift gaan we natuurlijk ook printen, zodat je met een echt magazine weer naar huis gaat!
Compleet programma
Facebook Twitter Hyves
Aalsmeer Marktstraat
Vanaf 8 oktober biedt de Bibliotheek Amstelland Aalsmeer haar collectie CD’s te koop aan. Een gedeelte van de cd collectie verhuist naar een van onze andere bibliotheken maar het overgrote deel wordt te koop aangeboden in Aalsmeer. De verkoop start 8 oktober om 14.00 uur. Prijs per stuk: € 2,00. We nemen hiermee een voorschot op  de vernieuwing van de bibliotheek Marktstraat welke van 1 t/m 30 november plaats vindt. Vanaf 1 december bent u weer van harte welkom in de bliotheek Marktstraat waar u dan kennis kunt maken met een geheel vernieuwde bibliotheek. Graag tot dan!
Musea online
Geen tijd om naar een museum te gaan? Tegenwoordig toont het museum haar collectie op uw beeldscherm! Saatchi Gallery Online nodigde curatoren van ’s werelds meest gerenommeerde musea uit een selectie te maken van hun online kunstaanbod. En dat honderd dagen lang. De dagen vliegen om, bezoek de website dus snel!
Online kunstcollectie
Facebook Twitter Hyves
Programma oktober en november 2012
Tijdens de Kinderboekenweek (3-13 oktober) met het thema Hallo Wereld staan Spekkie en Sproet en Haas! centraal. Op 17 oktober vertelt Mineke Schipper over haar nieuwste boek Overal Adam en Eva en eind oktober organiseren we weer een leuke workshop voor kinderen (8-12jaar). November staat natuurlijk in het teken van Nederland Leest. Ad van Liempt vertelt over de historische context van De donkere kamer van Damocles, Oek de Jong over zijn langverwachte nieuwe roman Pier en Oceaan en verder zijn er diverse workshops, een filmlezing, alles over e-books lenen, een familielezing en meer..
Het complete programma
Facebook Twitter Hyves
Vacature Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Amstelland Bibliotheken zoekt een nieuw lid in verband met het bereiken van de maximale zittingstermijn van een van de huidige leden. We zoeken iemand met hart voor de bibliotheek, bij voorkeur met een juridische achtergrond. U bent woonachtig in het werkgebied van Amstelland Bibliotheken en maatschappelijk actief ; vanuit deze achtergrond en expertise kunt u een rol vervullen in actieve Raad van toezicht. Het lidmaatschap is niet bezoldigd. Het profiel..
lees meer
Facebook Twitter Hyves
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op dummy318@probiblio.nl omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN