de Bibliotheek Amstelland
Nieuwsbrief
21 december 2012
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

In deze laatste nieuwsbrief van 2012 leest u wat er in de kerstvakantie te doen is in de bibliotheek en wat januari 2013 in petto heeft. Op dit moment werken wij aan de programmering voor maart, april en mei met weer veel aansprekende namen. Blijf onze Nieuwsbrief dus lezen, volgende maand lichten wij alvast een tipje van de sluier op... Wij wensen u hele prettige feestdagen en een mooi 2013 en verwelkomen u weer graag in een van onze bibliotheken!
Leuk voor de kerstvakantie
Wil je nog iets creatiefs en leuks doen in de Kerstvakantie? Kom dan je eigen videoclip maken in de bieb! Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil je een videoclip leren maken? Eerst gaan we aan de slag om een liedje te leren, dan maken we er een mooi filmpje van. We gebruiken liedjes die jij zeker kent: die van ‘Kinderen voor Kinderen’. Een hartstikke leuke én muzikale workshop van maar liefst drie uur. Neem zelf je broodje mee (drinken krijg je van ons) en zing jezelf in beeld!
Tijden en locaties
Facebook Twitter Hyves
Nog 100 nachtjes slapen
Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad... Milja Praagman komt voorlezen uit Nog 100 nachtjes slapen, haar prachtige boek dat is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013! Ze zal ook vertellen...
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Inhoudsopgave
Leuk voor de kerstvakantie
Nog 100 nachtjes slapen
Hoe uit jij jouw gevoelens?
Genieten van muziek
Nieuws over de bibliotheek
Nú inschrijven voor de Amstellandse Kinderjury
Kijkje bij de buren: Haantjes
Agenda
24 december Westwijk
Maak je eigen videoclip
27 december Aalsmeer
Maak je eigen videoclip
02 januari Stadsplein
Maak je eigen videoclip
03 januari Uithoorn
Maak je eigen videoclip
19 januari Aalsmeer
E-books lenen bij uw bibliotheek
27 januari Uithoorn
Milja Praagman: nog 100 nachtjes slapen
31 januari Stadsplein
Hetty Kleinloog: Workshop Poezie voor jongeren
 
Hoe uit jij jouw gevoelens?
Probeer het eens met poëzie! Poëzie klinkt misschien moeilijk en ingewikkeld, maar iedereen voelt, dus iedereen kan gedichten schrijven. Word je geraakt door een gevoel, een idee, een mens, de natuur? Daar wil je iets mee, maar wat? Hoe kun je vorm geven aan gedachten of gevoelens die niet helemaal rationeel te bevatten zijn? En hoe maak je jouw persoonlijke beleving...
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Genieten van muziek
Sinds kort staan er drie prachtige audiostoelen in de bibliotheek Stadsplein. In deze aantrekkelijke ‘Sonic Chairs’ kan de online databank van muziekweb beluisterd worden. Akoestisch is de stoel zo ontworpen dat men van binnen van een aangenaam geluid kan genieten, zonder naar buiten toe overlast te veroorzaken.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Nieuws over de bibliotheek
In Aalsmeer is de bibliotheek aan de Marktstraat op 1 december heropend door wethouder Gertjan van der Hoeven. Een aangepaste collectie, nieuwe diensten en een fris nieuw uiterlijk zijn het resultaat. Bekijk hier het fotoalbum op Facebook. In Uithoorn dreigde een behoorlijke aanslag op onze diensten door de aangekondigde bezuinigingen. De gemeenteraad heeft gelukkig voor uitstel gezorgd en voor 2013 de bezuinigingen voorlopig kunnen terugbrengen tot 10% van het oorspronkelijke voorstel. Aan het Stadshart tenslotte gaan de ontwikkelingen door om de begane grond commercieel te verhuren. Planning is dat begin mei wordt begonnen met de verbouwing, direct na het bezoek van de koninklijke familie op Koninginnedag. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Nú inschrijven voor de Amstellandse Kinderjury
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich weer opgeven voor de Amstellandse Kinderjury. De kinderen lezen minimaal 5 boeken en vormen hierover een jury-oordeel. Aan het eind organiseren we een spetterende slotbijeenkomst met een bekende kinderboekenschrijver. Dan wordt de Top 3 van de Amstellandse Kinderjury bekend gemaakt. De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 25 januari 2013. Alle informatie en aanmelden...
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Kijkje bij de buren: Haantjes
Zo groot als hun ego, zal hun succes nooit worden... Met Daniël Boissevain, Harpert Michielsen en Peggy Vrijens. Naar het boek van Kluun. Amsterdam, de jaren negentig. De beurs floreert, het nachtleven bruist en de reclamewereld is booming. Twee vrienden hebben een reclamebureau opgericht en hunkeren naar succes en erkenning. Een briljant idee lijkt hun claim to fame te worden. Maar is hun vriendschap wel bestand tegen hun zucht naar macht en geld? Do 24 jan 20.00 uur in Schouwburg Amstelveen. Entree € 27,- 1e rang en € 26,- 2e rang. Klik hier voor meer informatie en entreebewijzen.
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN