de Bibliotheek Amstelland
Nieuwsbrief
2 augustus 2012
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

Het nieuwe programma voor het Najaar 2012 is bekend. In deze nieuwsbrief krijgt u alvast een voorproefje. Kaarten voor het september programma zijn direct te reserveren, online of in de bibliotheek. Voor het oktober en november programma zijn de kaarten vanaf 31 augustus te reserveren. Een gedrukt exemplaar van het programma Najaar2012 vindt u vanaf 31 augustus ook in uw bibliotheek. Graag tot ziens in de bibliotheek!
Zomerworkshop in Cobra museum
Ben jij een beetje handig? Doe dan mee aan de leuke zomerworkshops in het Cobra Museum!
Ben je tussen de 6 en 12 jaar en in het bezit van een biebpas dan krijg je dankzij Voordeelmetjebiebpas.nl € 2,50 euro korting. Schrijf je gauw in!
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Vierluik Lucebert
In het Cobra Museum is nog tot en met 9 september 2012 de fantastische tentoonstelling ‘Open de kooien van de kunst’ te bekijken. Voor de Bilbiotheek Amstelland een goede reden om dit najaar een heuse Lucebert-vierluik te organiseren! Poëzie, gedichttekeningen, drukwerk van Lucebert en Lucebert's kleinzoon zorgt voor een muzikaal intermezzo: dit wordt smullen voor de liefhebbers!
lees verder
Facebook Twitter Hyves
Marcel Verhoeven: Mysteries van Berlijn
Kunsthistoricus mr. drs. Marcel Verhoeven neemt u graag mee op een spannende virtuele reis naar Berlijn. In de kunst, architectuur en geschiedenis van Berlijn zitten vele mysteries en verhalen verborgen. Wist u bijvoorbeeld dat het beroemde hoofdje van koningin Nefertete waarschijnlijk niet 3000, maar slechts 100 jaar oud is? En dat...
lees verder
Facebook Twitter Hyves
Inhoudsopgave
Zomerworkshop in Cobra museum
Vierluik Lucebert
Marcel Verhoeven: Mysteries van Berlijn
Rijksmuseum Roadshow
Cursus Creatief schrijven I
Wegens succes herhaald: E-readers uitgelicht
Programma oktober en november 2012
Agenda
05 en 19 augustus Zomerworkshop (6-12jaar)
in Cobra Museum
02 september Vierluik Lucebert
n.a.v. Open de kooien van de kunst
15 september Rijksmuseum Roadshow
tijdens Stadspleinfestival
19 september Mysteries van Berlijn
door Marcel Verhoeven
26 september Start cursus Creatief Schrijven
door Hetty Kleinloog
29 september E-readers uitgelicht
wegens succes herhaald
 
Rijksmuseum Roadshow
In het voorjaar van 2013 gaat het geheel vernieuwde Rijksmuseum weer open! Marjolijn Meynen (hoofd communicatie) en Martijn Pronk (uitgever) van het Rijksmuseum vertellen en tonen u deze middag graag alles over de verbouwing en vernieuwing van dit state-of-the-art museum. Dit programma is onderdeel van het Stadspleinfestival, de traditionele opening van cultureel seizoen in Amstelveen.
lees meer
Facebook Twitter Hyves
Cursus Creatief schrijven I
Hetty Kleinloog geeft ook dit seizoen weer de populaire cursus ‘Creatief Schrijven 1’. In deze basiscursus wordt de schrijver in u wakker geschud en leert u op inspirerende wijze de ambachtelijke kant van het schrijversvak. Door middel van praktische opdrachten..
lees verder
Facebook Twitter Hyves
Wegens succes herhaald: E-readers uitgelicht
E-readers zijn helemaal hot. Het gemak van een complete collectie boeken in één compact en mobiel apparaat spreekt veel mensen aan. Maar waar moet je op letten als je de aanschaf van een e-reader overweegt?Tijdens onze e-reader presentatie krijgt u uitgebreide voorlichting over alles wat met digitaal lezen te maken heeft. Daarnaast...
lees verder
Facebook Twitter Hyves
Programma oktober en november 2012
In oktober kunt u o.a. uw kennis van de naoorlogse literatuur ophalen bij de lezing van Liesje Schreuder. Tijdens de Kinderboekenweek (3-13 oktober) met het thema Hallo Wereld staan Spekkie en Sproet en Haas! centraal. Op 17 oktober vertelt Mineke Schipper over haar nieuwste boek Overal Adam en Eva en eind oktober organiseren we weer een leuke workshop voor kinderen (8-12jaar). November staat natuurlijk in het teken van Nederland Leest. Ad van Liempt vertelt over de historische context van De donkere kamer van Damocles, Oek de Jong over zijn langverwachte nieuwe roman Pier en Oceaan en verder zijn er diverse workshops, een filmlezing, alles over e-books lenen, een familielezing en meer..
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op dummy318@probiblio.nl omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN