Nieuwsbrief augustus 2014
CONTACT MIJN BIBLIOTHEEK WEBSITE AGENDA
Beste heer, mevrouw,

Met onze Zomeractie 3=4 leent u bepaald materiaal VIER weken i.p.v. drie. Die vierde week is een cadeautje van uw bibliotheek. Tot eind augustus profiteert u hier nog van! Tijdens de zomervakantie wordt er ook in alle Amstelland Bibliotheken op woensdagmiddagen voorgelezen. Altijd een feest en in de vakantie maken we er iets speciaals van. Ook tot eind augustus: de Vakantiebieb-app. Gratis lezen op uw smartphone of tablet, zie onderaan deze nieuwsbrief. Het nieuwe Najaarsprogramma staat vanaf 6 augustus op onze website en ligt dan ook in de bibliotheken voor u klaar. Veel leesplezier en graag tot ziens in de bibliotheek!
Vakantie workshop: Teken je eigen 3D letters (8-13 jaar)
Leuk voor in de vakantie: in deze workshop leer je 3D-letters maken. Letters kun je op allerlei manieren afbeelden: stoer, stevig, schattig of juist blubberig. Maak er stickers van of een klein notitieboekje. Striptekenaar Irene Mulder, bekend van onder andere de Kidsweek, gaat het je allemaal leren!
lees meer
Facebook Twitter
Inhoudsopgave
Vakantie workshop: Teken je eigen 3D letters (8-13 jaar)
Doe mee met De Losse Leeskring Leest..
Vakantie workshop: Striptekenen ( 8-13 jaar)
Taxatiedag oude boeken
iPad café voor beginners (uitverkocht)
Veel cultureel voordeel met uw biebpas
De Grote Oorlog bezongen
Duurzame prijsvraag
Doe mee met De Losse Leeskring Leest..
Zin om met andere geïnteresseerde lezers te praten over een goede roman? Geen gelegenheid om u voor meerder data vast te leggen? Kom dan naar de losse leeskring! Deze keer lezen we Oorlog en terpentijn van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans; het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.
lees meer
Facebook Twitter
Vakantie workshop: Striptekenen ( 8-13 jaar)
Wil je nog iets leuks doen in de vakantie? Kom dan je eigen dier ontwerpen! Onder de bezielende leiding van striptekenaar Irene Mulder, tekenaar voor Kidsweek, leer je hoe je dieren moet tekenen. Waar moet je op letten als je een slurf, afgrijselijke tanden of schattige ogen tekent? Vervolgens maak je er een mooi stripboekje van met een zelfverzonnen verhaal!
lees meer
Facebook Twitter
Taxatiedag oude boeken
Alle oude boeken, bijbels, handschriften en prenten zijn deze dag van harte welkom. Taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk neemt voor iedereen persoonlijk de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen.
lees meer
Facebook Twitter
iPad café voor beginners (uitverkocht)
Dit razend populaire iPad-café is inmiddels uitverkocht. Interesse? Hou dan onze nieuwsbrief in de gaten voor een nieuwe reeks iPad-café's. We organiseren zowel iPad-café's voor beginners als voor gevorderden. Onze deskundige mediacoaches Ruth en Eveline helpen u daarbij op weg met uw iPad!
lees meer
Facebook Twitter
Veel cultureel voordeel met uw biebpas

Met de Uitmarkt in Amsterdam wordt het nieuwe culturele seizoen weer feestelijk geopend. Van vrijdag 29 augustus tot en met zondag 31 augustus staan zo’n tweeduizend artiesten op meer dan dertig podia in de hoofdstad. Dans, theater, cabaret, literatuur en klassieke muziek zijn allemaal vertegenwoordigd. Al deze culturele gezelschappen trekken vervolgens het land in en zijn in theaters te horen en te zien. In veel theaters krijgt u bovendien een aantrekkelijke korting met uw bibliotheekpas.

Ga naar Voordeelmetjebiebpas.nl
Facebook Twitter
De Grote Oorlog bezongen
Deze augustus is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. De Grote Oorlog liet diepe sporen na in alle elementen van de samenleving, dus ook op de muziek.
Op de volgende vijf albums reflecteren componisten op de verschrikkingen die de wereld tussen 1914 en 1918 troffen.
1. Willem Vermandere – Altijd iemands vader, altijd iemands kind
2. Jef Neve – In Flanders fields
3. Paul Agnew & Julius Drake – Severn meadows: songs bij Ivor Gurney 
4. Diverse Artiesten – Far, far from Ypres: songs, poems & music of World War I
5. Diverse Artiesten – Les chansons de l’histoire 1915-1919

Deze nummers, en nog 6 miljoen andere tracks, zijn volledig te beluisteren in de bibliotheek met Muziekwebluister!
Lees meer...
Facebook Twitter
Duurzame prijsvraag
Het duurt nog even, maar op dinsdag 2 september is het Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop burgerinitiatieven en ideeën om duurzaam om te gaan met energie worden aangeboden aan het kabinet. Heeft u naast duurzame ideeën ook een taalknobbel? Verrijk dan het ‘duurzaam’ lexicon door mee te doen aan de prijsvraag.
Doe mee en win!
Facebook Twitter
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl

U ontvangt deze e-mail op omdat u aangemeld bent bij de Bibliotheek Amstelland.

Klik hier  als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.

REAGEREN