Amstelland, 5 juli 2016
 
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
 
 
 
Focus! op Lezen en Mediawijsheid
Focus! op Lezen en Mediawijsheid
Inschrijven voor het programma Schooljaar 2016-2017.

Heb je al een keus gemaakt uit ons aanbod voor alle groepen? Voor elke groep hebben we een interessante les ín de bibliotheek of op school en voor groepen 4 t/m 8 ook lessen MediaWijs. Onze webshop is open voor inschrijvingen. Het complete programma met uitgebreid overzicht van ons aanbod hebben jullie in juni ontvangen en staat ook online.
Inhoudsopgave
 
Focus! op Lezen en Mediawijsheid
Monitor; meten is weten!
Visie op media in school
Nieuwe samenstelling Themacollecties
Zomervakantie: workshop stopmotion
Vakantiebieb app Gratis lezen!
 
 
 
Monitor; meten is weten!
Monitor; meten is weten!
De monitor bestaat uit digitale vragenlijsten voor leerlingen van de groepen 4-8 en voor leerkrachten van groep 1-8. Via deze vragenlijsten worden jaarlijks (landelijk) gegevens verzameld over o.a. het leen- en leesgedrag van leerlingen, de leesmotivatie van leerlingen, het leesbevorderend gedrag van leerkrachten.

Je krijgt een rapportage van jouw eigen school. Hiermee heb je een belangrijke indicator van het leesklimaat op jouw school. Met deze gegevens kun je doelgericht en opbrengstgericht (samen)werken om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren.

Hoe is jullie leesklimaat in school? Vraag de Monitor nu aan.
Mail voor meer informatie

De grafiek hieronder geeft antwoord op de vraag: Hoe vaak introduceer je een boek in jouw groep?
 
 
Visie op media in school
Visie op media in school
Voor directies hebben we in september of oktober de inspiratiesessie Visie op Mediawijsheid. We bespreken daarin verschillende thema’s rondom mediawijsheid. Hoe borg je sociale veiligheid? Welke visie op mediawijsheid heeft de stichting van jouw school? Kunnen leerkrachten in een WhatsApp groep van de klas? En heeft jouw school zelf al een Mediaplan?

Ontdek in deze sessie of dit Mediaspel aansluit bij jouw school en wissel ideeën over mediawijsheid uit.
Schrijf je snel in, want er is maar beperkt plek! Voor meer informatie kun je contact opnemen via educatie@debibliotheekamstelland.nl
 
 
Nieuwe samenstelling Themacollecties
Nieuwe samenstelling Themacollecties
Vanaf september biedt ProBiblio BoekToer aan. Voor korte of lange tijd een (thema)collectie van 40 boeken in de groepen die aanvullend is op de schoolbibliotheek. Er zijn collecties voor vrij lezen met leuke leesboeken voor alle leeftijdsgroepen –TIP voor de Kinderboekenweek!- maar ook een groot aantal gestandaardiseerde thematische collecties over allerlei onderwerpen, zoals dieren, techniek, boerderij etc. Genoeg keuze! In onze webshop zie je een overzicht van alle collecties. Bestellen gaat op de vertrouwde manier via de lees- mediaconsulent of mail naar educatie@debibliotheekamstelland.nl
 
 
Zomervakantie: workshop stopmotion
Zomervakantie: workshop stopmotion
Leuke activiteit voor je leerlingen deze zomer in de bieb! Zet de wereld naar je hand en kom een eigen filmpje maken met stop-motion! Stop-motion is een simpele filmtechniek waarmee je bijzondere filmpjes kunt maken. Met een videocamera en de computer breng je je tekeningen, boeken en verzinsels tot leven, niets is te gek! Hoe? Dát kom je deze zomer leren in bieb Aalsmeer en Uithoorn!
lees meer
Facebook Twitter
 
 
Vakantiebieb app Gratis lezen!
Vakantiebieb app Gratis lezen!
Bied je leerlingen deze zomer ook veel leesplezier! (en voorkom een terugval van 1 of 2 Avi-niveaus) Bekijk met de kinderen in je klas op het digibord de gratis Vakantiebieb app, laat zien hoe makkelijk het is en ontdek samen welke leuke boeken ze kunnen downloaden. En dus zonder Wifi (!) kunnen lezen op mobiel of tablet.
 
 
Onder de button TIPS bovenaan deze nieuwsbrief vind je deze keer leestips uit de gratis VakantieBieb app. Tip met deze tips: zet ze in je nieuwsbrief aan de ouders :-)

Veel leesplezier en een fijne zomer!
 
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.