Amstelland, 25 februari 2016
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
Goed nieuws! 6 weken boeken lenen
Vanaf 1 februari kun je met de schoolpas 20 boeken lenen voor maar liefst zes weken lang.


Via de app of website verlengen met twee keer drie weken blijft gewoon mogelijk.
Leesopvoeding - thuis en op school
Ouders (meer) betrekken bij de leesopvoeding is van groot belang voor het latere leesgedrag van een kind.

De kans dat een kind een vaardige en enthousiaste lezer wordt, is namelijk vele malen groter wanneer er thuis wordt voorgelezen, dat ouder en kind naar de bibliotheek gaan, er gepraat wordt over boeken en er interesse getoond wordt in wat een kind leest.

Daarom hebben wij een programma voor de kinderen en ouders van groep 7:
lees verder
Inhoudsopgave
Goed nieuws! 6 weken boeken lenen
Leesopvoeding - thuis en op school
Workshop Omgaan met cyberpesten voor docenten Alkwin Kollege Uithoorn
Bedenk met jouw groep een boekencampagne voor het Jaar van het Boek
Aanbieding! Schrijver op school
En jullie schoolbieb?
Junior Schrijfwedstrijd
Schrijfwedstrijd Voortgezet onderwijs; Write now
Nationale Jeugdkrakercompetitie, internet zoekwedstrijd!
18 creatieve apps
Leven van een loser meest uitgeleende boeken van 2015
LeesTIPS voor in de klas
 
Workshop Omgaan met cyberpesten voor docenten Alkwin Kollege Uithoorn
Dinsdag 16 februari was mediacoach Maarten Spaan van de Bibliotheek Amstelland op het Alkwin Kollege in Uithoorn te gast om tijdens een studiedag voor docenten een workshop Cyberpesten te geven. Tijdens zijn interactieve presentatie ging hij in op de actualiteit, het fenomeen Sexting en Cyberpesten. Ook kwam hij met aanbevelingen rondom preventie en het inzetten van sociale media als formeel informatiekanaal. Ook geïnteresseerd in een dergelijke workshop, neem dan contact op met ons.
Bedenk met jouw groep een boekencampagne voor het Jaar van het Boek
De Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten vraagt hulp van alle schoolkinderen. Hij zoekt namelijk een steengoede campagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is. Bijvoorbeeld een poster die laat zien hoe spannend, komisch of ontroerend boeken zijn. Of die laat zien hoe je er slimmer, vrolijker en grappiger van wordt. De wedstrijd gaat op 4 maart van start en duurt tot en met 13 mei 2016. Vraag een gratis digitaal deelnamepakket aan.
Aanbieding! Schrijver op school
Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar mogen vanaf 9 maart meedoen met de Nederlandse Kinderjury en dus stemmen op hun favoriete boek van 2015. Wil je op school een activiteit organiseren om het lezen en stemmen nog leuker te maken? Wij hebben voor jullie een speciaal aanbod: een schrijver op school voor aantrekkelijk bedrag: €140,- + reiskosten! De actie geldt gedurende de stemperiode van de Kinderjury: van 9 maart tot en met 20 april 2016. Mail voor meer info. De actie is beperkt in tijd en budget, dus wil je van de actie gebruikmaken, wees er dan op tijd bij!
En jullie schoolbieb?
Kan jullie schoolbibliotheek een opfrisser gebruiken? Geen idee hoe een goede schoolbieb eruit ziet, gevuld moet zijn? Welke kasten? Aanduidingen? Welke boeken je moet aanschaffen? Al deze en nog veel meer vragen, beantwoorden we met plezier voor je! We komen vrijblijvend bij je langs om samen te praten over jullie schoolbibliotheek. Interesse? Bel Anne Tijhuis op 020 641 41 26 of stuur haar een mailtje.
Junior Schrijfwedstrijd
Paul van Loon, Vivian den Hollander en Manon Sikkel hebben elk een verhaal geschreven… zonder eind. De kinderen mogen zelf een eind aan het verhaal schrijven en kunnen daarmee geweldige prijzen winnen. Niemand minder dan Ruben Nicolai, Nicolette Kluijver en Guido Spek (GTST) bepalen, samen met de auteurs, de winnaars in drie categorieën: 3-6, 6-9 en 9-12 jaar. De schrijfwedstrijd is nog tot 18 maart. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Schrijfwedstrijd Voortgezet onderwijs; Write now
Voor in je les Nederlands; treed in de voetsporen van Maartje Wortel, Vincent van Meenen en Lize Spit. Write now is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlands taalgebied. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alles is toegestaan. Alle deelnemers aan Write Now! worden uitgenodigd voor...
lees meer
Facebook Twitter
Nationale Jeugdkrakercompetitie, internet zoekwedstrijd!
Vinden jouw leerlingen het een uitdaging om in competitieverband wekelijks pittige krakervragen online op het internet op te lossen? Dit jaar gaat de Nationale Jeugdkrakercompetitie van start op 13 mei 2016. Een landelijke internet zoekwedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. De beste krakers winnen voor hun groep een mooie prijs. Via deze website kun je je aanmelden.
18 creatieve apps
Veel kinderen gebruiken de tablet en computer vooral om te gamen of om filmpjes te kijken. Het onderwijs maakt vooral gebruik van educatieve software. Maar er kan zoveel meer! In deze gratis handleiding staan 18 creatieve apps om in het onderwijs te gebruiken.
Leven van een loser meest uitgeleende boeken van 2015
De boeken uit de serie Het leven van een loser zijn veruit de populairste boeken in de bibliotheek. Plek één tot en met zes van de Top 100 Meest uitgeleende boeken wordt helemaal bezet door de populaire serie van Jeff Kinney. Door deze serie zijn veel kinderen die niet van lezen houden, toch met hun neus in de boeken beland. De blunders en pechsituaties die Bram Botermans in zijn leven meemaakt beleef je mee in zijn logboeken. Hij vertelt sappig en met veel overdrijvingen en striptekeningetjes.
De meest uitgeleende auteur was Paul van Loon, er staan tien van zijn boeken in de Top 100.
LeesTIPS voor in de klas
Onder de button TIPS bovenaan deze nieuwsbrief vind je steeds weer verse leestips voor jouw leerlingen. Tip met deze tips: zet ze in je nieuwsbrief aan de ouders :-)
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.