Amstelland, 11 mei 2016
 
CONTACT VOORBEELDEN WEBSITE TIPS PRINT
 
 
 
Schooljaar '16-'17: Méér dan naar de bieb
Op dit moment zijn wij druk bezig met ons educatieprogramma voor komend schooljaar. Voor alle scholen in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn hebben wij weer mooie lessen ‘naar de bieb’ voor elke groep en een inspirerend aanbod rond Mediawijsheid.

Daarnaast zetten wij in op advies op maat, aansluitend bij de behoeften van jouw school. Binnenkort komen we daarvoor bij jullie langs. Zo kunnen we samen werken aan mediawijsheid en leesplezier voor elke leerling. Want kinderen die veel lezen belanden hoger op de maatschappelijke ladder. (Promotieonderzoek Suzanne Mol, 2010, Universiteit Leiden).

Op een groot aantal scholen gaan we alweer het derde jaar van de Bibliotheek op school in. Dat betekent onder andere de derde meting met de leesplezier Monitor, hét instrument voor evaluatie, formuleren en aanpassen van leesbeleid binnen de school. Opbrengstgericht werken in optima forma.

Het nieuwe programma met uitgebreid overzicht van ons hele aanbod ontvang je in juni. Dan kun je ook de lessen en projecten bestellen via onze webshop.
Inhoudsopgave
 
Schooljaar '16-'17: Méér dan naar de bieb
Themacollecties
Inspiratiesessies boeken voor leerkrachten
Voorbereiding Kinderboekenweek 2016, voor altijd jong!
Cursus OpenBoek voor leescoördinatoren
Week van het luisterboek
LeesTIPS voor in de klas
 
 
 
 
Themacollecties
Themacollecties
Volgend schooljaar kun je natuurlijk weer themacollecties van ProBiblio voor in de klas aanvragen bij de bibliotheek. Dit kan via de lees-mediaconsulent of via dit mailadres. Een collectie bestaat vanaf augustus uit veertig boeken (dat was dertig) en krijg je voor zes weken in de klas.

De keuze is groot: er zijn pakketten met leuke leesboeken voor alle leeftijdsgroepen, maar ook met informatieve boeken of gemengde collecties. Let op: voor de Kinderboekenweek hebben we geen aparte collectie. Kies dus zelf een collectie lekkere leesboeken of themaboeken als smaakmaker tijdens de Kinderboekenweek. In deze lijst vind je alle collecties en thema’s.
 
 
Inspiratiesessies boeken voor leerkrachten
Inspiratiesessies boeken voor leerkrachten
Ook in het nieuwe schooljaar staat de inspiratiesessie weer op de agenda: 26 oktober 2016, 8 februari 2017 en 24 mei 2017 in de bibliotheek. Wat is leuk om (voor) te lezen? En hoe zet je deze boeken in in de klas voor jouw leerlingen? Een klein uur vol gevarieerde jeugdboekentips. Hou deze nieuwsbrief in de gaten voor actuele informatie.
 
 
Voorbereiding Kinderboekenweek 2016, voor altijd jong!
Voorbereiding Kinderboekenweek 2016, voor altijd jong!
Opa’s en oma’s staan centraal in de 62ste editie van de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. De 87-jarige Dolf Verroen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Het duurt nog even, maar veel scholen en bibliotheken beginnen nu al met de voorbereidingen van de Kinderboekenweek.

Op de website van Stichting Schrijver School Samenleving komen binnenkort de programma’s online van kinderboekenschrijvers en illustratoren die met het thema gaan werken. Boek een schrijver op school via de bibliotheek.

Heb je zin om alvast ideeën op te doen met leuke boeken en lessen voor groep 1 t/m 8? Bekijk bijvoorbeeld de les Illustraties in kinderboeken waarbij je gratis een fantasieverhaal kunt opvragen: Een bijzondere opa en oma.
Meer lezen
Facebook Twitter
 
 
Cursus OpenBoek voor leescoördinatoren
Cursus OpenBoek voor leescoördinatoren
Begin september start er in de bibliotheek weer een cursus OpenBoek voor leerkrachten die affiniteit hebben met lezen en het team willen ondersteunen in een structurele aanpak voor leesbevordering.

In deze cursus met vijf bijeenkomsten van drie uur, leer je onder meer genres kennen in de jeugdliteratuur, de relatie kennen tussen technisch en begrijpend lezen en leesbevordering, het organiseren van een boekenkring, zinvol werken met informatieve boeken, het opstellen van een leesplan en het motiveren van het team. Aanmelden of meer informatie
 
 
Week van het luisterboek
Week van het luisterboek
De derde week van mei staat in het teken van het Luisterboek. Het Luistergeschenk wordt gemaakt door Sander van de Pavert van Lucky TV. Dit Luistergeschenk biedt de bibliotheek als download of streaming aan. Heerlijk voor je eigen luisterleesplezier! Tip voor de leerlingen: Via de luisterbieb app van de bibliotheek  kun je ook heel veel kinderboeken beluisteren.
 
 
LeesTIPS voor in de klas
LeesTIPS voor in de klas
Hier en onder de button TIPS bovenaan deze nieuwsbrief vind je steeds weer verse leestips voor jouw leerlingen. Tip met deze tips: zet ze in je nieuwsbrief aan de ouders :-)
 
de Bibliotheek Amstelland • Stadsplein 102 • 1181 ZM Amstelveen
020-6414126 • info@debibliotheekamstelland.nl
www.debibliotheekamstelland.nl


Je ontvangt deze email omdat je geabonneerd bent op de Nieuwsbrief E-ducatie. Wil je liever niet meer op de hoogte blijven van het laatste (educatieve) nieuws, meld je dan hier af.
Mis je iets, wil je reageren? Stuur een e-mail.